Doopsgezinden in Reformatorisch Dagblad

Deel 1 van een tweeluik over doopsgezinden in Nederland verscheen afgelopen zaterdag in het Reformatorisch Dagblad. Met bijdragen van Machteld Stam, Alex Noord en de doopsgezinde gemeente Sneek. “Met drie mensen in een schuur kan je ook gemeente zijn.” Machteld Stam, Alex Noord en Joute De Graaf zijn niet somber over het dalende ledenaantal van de doopsgezinden. “We hebben een belangrijke boodschap te vertellen, in tijden dat vrede en duurzaamheid belangrijke maatschappelijke thema’s zijn. Dit zijn thema’s waar doopsgezinden al heel lang over na denken”, zo stelt Stam. Het artikel mogen we helaas niet gratis aanbieden, maar als u een abonnement heeft is het hier te lezen.

In dezelfde zaterdageditie komt ook hoogleraar vredestheologie prof. dr. Fernando Enns aan het woord over de oorlog in Oekraïne. Hij gaat in op geweldloosheid en vrede: “Wapenleveranties maken het alleen maar erger. Het narratief is nu: de slechte Russen tegen de goede Oekraïners en zolang deze tegenstelling blijft bestaan zal er nooit vrede zijn”, zo stelt Enns. Ook dit artikel mogen we niet gratis aanbieden.

In de nieuwsbrief van komende maandag zullen we beide artikelen wel opnemen (alleen voor abonnees). Bent u nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief ‘Doopsgezinden NU’? Dat kan door u aan te melden onderaan de hoofdpagina van deze website.

Beeld: RD/Sjaak Verboom